Kulturskapande kommunikation i en digital matålder

Höll ett frukostseminarium med titeln “Kulturskapande kommunikation i en digital matålder” för Marknadsföreningen Stockholms medlemmar i veckan. Tack alla som kom! Nedan några vänliga ord från Helen Crowe Blomgren från Marknadsföreningen:

“Your culture is your brand”. Vi är vad vi äger, vi är vad vi delar. Marcus KlassonMatbyrån STHLM bjöd på en inspirerande presentation om kulturskapande kommunikation för Marknadsföreningen Stockholm i veckan. Urban Deli startade ett surdegshotell som PR-trick och det blev kvar. Surdegstrenden lyfte nya ideal i vad det innebär att vara man. Projektet ”Everything happens for a Riesling” för tyska vininstitutet blev en vinguide och en reality-filmserie i samarbete med fyra restauranger. För Amarula gjorde Matbyrån en framgångsrik kampanj med filmer av marulafruktens ursprung i Afrika och arbetet med lokalbefolkningar där, samt elefanterna som blev symbolen för drycken. Content är nyckeln, sade Markus. Sätt varumärket i fokus. Några framtidsspaningar: -Konstant rörlighet är den nya normen -Butikens förändrade roll med mer online och AI i butik -Digitalisering av mat -Förpackningar och logistik/logistik som konkurrensfördel Stort tack till Marcus för att du delade med dig av din kreativitet och framtidsanalys, till nätverksledaren Anna Broback, och till alla som kom. Tack också till The Castle “Slottet”​ Slottsbacken 8 för att vi fick vara i era fina lokaler.

Marcus Klasson

Marcus Klasson om framtidens mat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s